Для першокласників та їх батьків. Завдання на п'ятницю, 8 травня.


Доброго ранку мої старанні школярики!
Сьогодні 8 травня, п’ятниця. Якби не карантин, то першим уроком у нас у школі була б виховна година присвячена двом святам – Дню пам’яті і примирення, що відзначається 8 травня, та Дню Перемоги, що відзначається 9 травня. Ці свята пов’язані з подіями, які відбувались 75 років назад. Нашу  і сусідні країни   намагались захопити фашисти, але народи, об’єднавшись, перемогли ворога.
Наступного року, у травні, ми обов’язково поговоримо про це на виховній годині, присвяченій цим двом святам. Символом Дня пам’яті і примирення є червоний мак.


 Попрацюємо. Урок 1 . Письмо. Тема уроку: «Добір слів, що відповідають на питання «що робить?». Складання речень з ними».
Перегляньте, будь ласка, відео до теми нашого уроку:
Запишіть у зошит у косу лінію, відступивши вниз 1 робочий рядочок,  слова, що подані нижче  і доберіть до них  по 2 слова назви дій, які відповідають на питання «що робить?». Наприклад:
Собачка  - лащиться, охороняє.
Якщо ви можете підібрати більше слів назви дій, будь ласка, можете і їх записати, не обмежуйте свої здібності.
Комар –
Жабка –
Зайчик -
Дівчинка –
Хлопчик -
Мама –
Тато -
А далі, виберіть 2 слова і складіть із ними  2 речення. Запишіть їх у зошит. Підкресліть слова, які відповідають на питання «хто?» і «що робить?». Наприклад:
Маленьке цуценя  радісно стрибає навколо мене і голосно гавкає.
Розумнички! Перерва 15 хвилин,
Урок 2. Математика.  Тема уроку: «Додаємо і віднімаємо на основі складу чисел першої сотні. Закріплення.»
У відеоуроці, який подано нижче, вчитель просить записати дату 15 квітня, але ж сьогодні 8 травня, тому ви записуєте сьогоднішню дату (або взагалі її можна не записувати).
Приготуйте ручку, зошит у клітинку, підручник  на сторінці 121, та зошит з друкованою основою на сторінці 51. Слухайте вчителя і записуйте ті завдання,  які вона просить.
Зробіть перерву 15 хвилин. Виконайте улюблену руханку.
Урок 3. Технології. Тема уроку: «Пластичні матеріали»
Відкрийте, будь ласка, зошит на сторінці 52-53. Розгляньте завдання і виберіть те, яке вам більше подобається. Звичайно, не у кожного є вдома пластилін, тому можна намалювати вибраний вами предмет: кошик з фруктами або бджілок на лузі.
На сьогодні все! Дякую за вашу роботу на протязі тижня! У вас попереду 3 вихідних дні, насолоджуйтесь відпочинком. Нагадую, що у неділю – свято Матері, обов’язково привітайте своїх дорогоцінних, неповторних, найкращих мам.
До вівторка! Обнімаю!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Для першокласників та їх батьків

Пишаюся, що я вчитель

Для першокласників та їх батьків. Завдання на понеділок, 18 травня.