Для першокласників та їх батьків. Завдання на четвер, 7 травня.

Доброго ранку, мої першокласнички!
Як ваші справи? Чи все у вас виходить, чи все зрозуміло?
Сьогодні ми працюємо за розкладом четверга, 7 травня.
Урок 1. «Я досліджую світ» Тема уроку: «Символи моєї країни».
У кожної людини є своя Батьківщина – це країна, де вона народилась. Ми з вами народились у дуже красивій країні, що має назву Україна.
 Кожна країна має свої державні символи: герб, прапор і гімн – урочисту пісню.
Гімн виконують під час урочистих подій. З поваги до Гімну України під час його виконання всі встають і праву руку кладуть на ліву частину грудей, «на серце».
Послухайте Гімн України у виконанні юної співачки Анастасії Богінської:
Найбільший і найвищий прапор – встановили у  Дніпрі.Висота флагштока - 72 метри, а розмір прапора - 12 на 18 метрів. Прапор встановили на проспекті Яворницького біля Історичного музею. Як зазначила представник Книги рекордів України Євгенія Циганкова, це найбільший і найвищий український прапор.



Про Герб і Прапор України ви можете прочитати на сторінках підручника 99-101.
І закріпити знання, виконавши завдання у друкованому зошиті на сторінках 46-47. На 48 сторінці  є завдання створити прапор нашої держави із гудзиків. Я впевнена, що такої кількості жовтих і блакитних гудзиків немає ні в кого. Але є олівці ,  фарби і кольоровий папір  за допомогою яких можна створити Прапор України.  
Зробіть перерву 15 хвилин. Виконайте улюблену руханку.
Урок 2.  Музичне мистецтво. Тема уроку: «Танцювальні мелодії»
Та́нець, танок — це вид мистецтва, де художні образи створюються засобами пластичних рухів людського тіла. Танець -  це спорт. В танці відображається емоційно-образний зміст музичних творів. Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. За довгу історію людства танець змінювався, відображаючи культурний розвиток.
Існує дуже багато видів і форм танцю. Народний танець — яскраве вираження творчості кожного народу, віддзеркалення традицій, хореографічної мови, пластичної виразності у співвідношенні з музикою. Класичний танець є основою мистецтва балету, започаткованого наприкінці шістнадцятого століття, і вимагає спеціальної підготовки. Естрадний танець має власну специфіку та підпорядкований завданням підтримки виступу певного естрадного співака.
За кількістю учасників танці поділяються на сольні танціпарні танці та групові танці.
Сьогодні ми переглянемо відео з танцями.
Український народний танець ГОПАК, такий потужний, що перехоплює дихання:
 Чарівний вальс
Старовинний менует
Сподобались вам відеофільми?  А які ваші улюблені танці?
Нагадую вам, що у неділю, 10 травня  - День Матері. Вашим мама буде дуже приємно, якщо ви вивчите для них віршики, або пісеньки. Якщо у вас не збереглись посилання на пісні про маму, я ще раз їх надрукую. Ви можете вивчити і інші пісні, на ваш розсуд. Головне – привітати матусю зі святом.
Всього вам найкращого! До завтра!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Для першокласників та їх батьків

Пишаюся, що я вчитель

Для першокласників та їх батьків. Завдання на понеділок, 18 травня.